Opmerkelijke VAR-situatie bij Beerschot-KV Mechelen: “Te laag dak op Kiel”

Opmerkelijke VAR-situatie bij Beerschot-KV Mechelen: “Te laag dak op Kiel”

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 07:00di 16-02-2021 om 07:00

De offsidegoal van KV Mechelen tegen Beerschot doet heel wat stof opwaaien. Een opmerkelijke VAR-situatie wordt door Het Nieuwsblad ontleed en er komen heel wat fouten naar boven.

Eerst ziet de lijnrechter het buitenspel niet. Ferdy Druijf maakte het winnende doelpunt, maar Rob Schoofs stond minstens een meter buitenspel. Assistent Yves De Neve vlagde niet. Vervolgens gebruikte de VAR niet alle beelden. De juiste beelden waren niet beschikbaar en het camera die het hele speelveld filmde, en na afloop werd vrijgegeven, kon niet worden gebruikt door de VAR.

De camera zoomde ook te veel in. De VAR baseert zich enkel op de aanwezige cameramensen van Eleven. De werknemers van MediaPro, een Spaans TV-productiebedrijf, zijn voor het eerst actief in België en in principe worden de buitenspelfases gefilmd door de camera’s ter hoogte van de zestien meter. De camera bij de goal van Druijf stond echter te veel ingezoomd op de actie.

CEO van de Pro League liet ook weten dat het dak te laag is op het Kiel. Normaal kan de VAR kijken naar de hoofcamera centraal op de hoofdtribune. “Alleen horen we van Eleven dat op het Kiel het dak te laag hangt. Om te vermijden dat het dak op een storende manier in beeld komt, kiest de hoofdcameraman ervoor om meer in te zoomen op het spel. Om tegemoet te komen aan de VAR, zouden cameramensen op Beerschot omgekeerd moeten werken, zoals in andere stadions. Met de camera’s op de zestien meter die wijder filmen en een hoofdcamera die meer gefocust staat.”

Er is als laatste ook geen protocol dat Eleven of Mediapro verplicht om de beelden aan de VAR te leveren. ‘olgende week staat er overleg gepland tussen het Referee Department, de Pro League en Eleven en wordt er nagedacht over een nieuw protocol om gelijkaardige problemen te vermijden’, klinkt het. Zo blijft de VAR veel discussies veroorzaken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws