Het Club Brugge-project genaamd Daniel Perez: Het is een topspits in wording

Het Club Brugge-project genaamd Daniel Perez: "Het is een topspits in wording"

Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021 om 11:00di 16-02-2021 om 11:00

Laatste update: dinsdag 16 februari 2021 om 21:56di 16-02-2021 om 21:56

Club Brugge haalde met Daniel Perez een veelbelovende spits in huis. De 19-jarige Venezolaan mag de komende maanden wennen aan het Europese voetbal bij Club NXT. Op langere termijn is het echter de bedoeling dat Perez aansluit bij de A-kern. VoetbalPrimeur.be warmt de supporters en neutrale liefhebbers alvast op voor wat nog komen zal.

Dat Perez kwaliteiten heeft liet hij het afgelopen weekend al zien. Nota bene bij zijn debuut wist de jonge Venezolaan meteen de score te openen voor Club NXT. Toch is Perez geen geboren spits, zo zette hij zijn eerste stappen op een voetbalveld als doelman. "Hij speelde lange tijd als keeper tot hij op een dag vanop de middenlijn wist te scoren. Sindsdien werd hij als aanvaller uitgespeeld", rakelt Jordan Florit, voetbaljournalist bij FUTVEEnglish en persoonlijk raadgever van de familie Perez, een anekdote op.

Als spits vergaat het Perez alvast een stuk beter dan als doelman. "Hij heeft de intuïtie van een spits, het killerinstinct van een geboren doelpuntenmaker. Perez weet altijd waar hij zich moet positioneren om de bal in doel te werken. Waar andere spitsen falen weet hij vaak nog een oplossing te vinden. Zo scoorde hij vorig seizoen bijvoorbeeld eens met zijn knie en borst. In dat opzicht heeft hij wat weg van Harry Kane", aldus Florit.

Of Perez een even grote carrière als Harry kane weet uit te bouwen is nog koffiedik kijken, potentieel heeft hij echter in overvloed. "Er is niet veel dat hem tegenhoudt om een topspits te worden. Dat is overigens niet enkel door zijn voetballende kwaliteiten. Zo is hij ook een erg beleefde en rustige jongen die familie op één zet. Belangrijke kwaliteiten in het profvoetbal. Hij is echt enorm gedreven en professioneel. Hij zal nu ook in optimale omstandigheden trainen met de beste coaches, het zal al zijn kwaliteiten alleen maar ten goede komen", vervolgt de journalist.

Dat potentieel werd overigens door verschillende Europese clubs opgemerkt, toch koos Perez voor Club Brugge. "Er was interesse uit de Serie A en Oekraïne maar Club Brugge wist hem te overtuigen. Een langdurig contract (4,5 jaar) en uitgestippeld project richting A-kern gaven de doorslag. Hij werd ook bijgestaan door zijn vader die meteen overtuigd was."

Zoals gezegd zal Perez zich eerst in de schaduw bij Club NXT moeten bewijzen. Het maakt de aandacht die Perez in zijn thuisland geniet er niet minder op. "De overgang van Perez was misschien wel de grootste transfer in Venezuela dit jaar. Veel landgenoten zullen hem ongetwijfeld volgen in Brugge, ook bij Club NXT. Venezolanen zijn dol op voetbal en volgen hun exportproducten erg passioneel. Dat bewees ook de explosie op sociale media nadat hij zijn eerste doelpunt maakte", besluit Florit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Denk jij dat Daniel Perez een vaste waarde bij Club Brugge zal worden?

Ja, volgend seizoen al
41%
Ja, maar op langere termijn
52%
Nee, die is niet goed genoeg voor de A-kern
7%
(381 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws