Winters droomdebuut voor Vlap: goal en assist houden Bayern op gelijkspel

15-02-2021 22:29
2

Michel Vlap heeft maandagavond zijn debuut gemaakt voor Arminia Bielefeld en dat hebben ze bij Bayern München geweten. De Fries scoorde en gaf een assist, waardoor de kersverse wereldkampioen op 3-3 werd gehouden.

Na negen minuten was het in een besneeuwde Allianz Arena al raak voor de van RSC Anderlecht gehuurde nummer tien. Hij draaide zich knap vrij op de rand van het strafschopgebied en klopte Manuel Neuer met een schot in de hoek, waarmee hij het gelijk van Arminia Bielefeld bewees. De Duitsers waren zo dapper om hem in België op te halen toen hij daar op een zijspoor was beland.

Nog voor rust was de Nederlander weer ontzettend belangrijk. Hij sneed een hoekschop goed aan en zag dat Amos Pieper de bal inknikte, waardoor de degradatiekandidaat tegen alle verwachtingen in zelfs op 0-2 kwam in München. Het was aan de regerend wereldkampioen om daar wat tegenover te zetten en dat lukte na rust. Robert Lewandowski maakte er 1-2 van, maar nog geen minuut later had Christian Gebauer de marge van twee alweer hersteld.

Toch hield Bayern een punt over aan de wedstrijd. Corentin Tolisso en Alphonso Davies scoorden binnen een tijdsbestek van twaalf minuten, maar in de laatste twintig minuten viel er geen winnende meer. De gasten uit Bielefeld waren daar nog het dichtste bij, ware het niet dat een goal van Sergio Cordova werd afgekeurd. Vlap bezorgde zijn ploeg dus een punt en dat kan later weleens cruciaal blijken te zijn.

Dat ene punt zorgt er namelijk voor dat Arminia de voorsprong op plek zeventien vergroot tot vier punten. Daarnaast hebben ze ook nog een wedstrijd tegoed op Mainz, de ploeg die daar staat. De nummer zeventien degradeert direct, terwijl de zestiende plaats play-offwedstrijden om handhaving betekent. Bovenin breidt Bayern door het gelijke spel de voorsprong op nummer twee RB Leipzig uit tot vijf punten.