Koeman springt verrassend op de bres voor Neymar: 'Dat is aan scheidsrechters'

Koeman springt verrassend op de bres voor Neymar: 'Dat is aan scheidsrechters'

15-02-2021 23:52

Ronald Koeman vindt dat scheidsrechters meer moeten doen om topspelers als Lionel Messi en Neymar te beschermen. FC Barcelona speelt dinsdag aanstaande in de Champions League tegen Paris Saint-Germain, dat het zonder hun Braziliaanse ster moet doen.

Neymar raakte geblesseerd door het harde spel van Caen en moet het weerzien met zijn oude ploeggenoten nu missen. "We moeten spelers als Neymar, Messi en Cristiano Ronaldo altijd beschermen", zegt Koeman op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd, opgetekend door El Mundo Deportivo. "Dit is een taak voor de scheidsrechters. We willen hun kwaliteiten altijd zien."

Dat de steraanvaller van de Parijzenaars er niet bij is, vindt Koeman jammer. Toch weet hij ook dat het voor Barcelona niet slecht uitkomt. "Voor elk team is het belangrijk om iedereen erbij te hebben. Neymar en ook Angel Di María, die er ook niet bij is, zijn geweldige spelers en maken hun team beter. Je weet nooit hoe ze daarop gaan reageren."

De Nederlandse oefenmeester vertrouwt in ieder geval op zijn eigen team en denkt verder te kunnen komen in het miljardenbal. "Hopelijk kunnen we profiteren van hun tekortkomingen. Dit team kan van iedereen winnen."