Degryse spaart Belgisch voetbal niet na afgelastingen: Ik vind het schaamtelijk

Degryse spaart Belgisch voetbal niet na afgelastingen: "Ik vind het schaamtelijk"

15-02-2021 18:00
10

Het Belgische profvoetbal heeft afgelopen weekend maar weinig indruk gemaakt. Door het slechte winterweer werden er maar liefst drie wedstrijden uitgesteld, tot de grote ergernis van analist Marc Degryse.

"Hoe leg je uit aan de Amerikanen die klaarzaten op ESPN dat we in België in 2021 geen voetbal kunnen spelen omdat we de velden niet speelklaar krijgen? Ik vind het zelfs een beetje schaamtelijk", geeft Degryse aan in Het Laatste Nieuws.

Geen veldverwarming
Bij twee van de drie clubs die thuis speelden, was er ook geen veldverwarming aanwezig. "Een zeil en blazen met het kanon horen echt niet meer tot professioneel voetbal. Kunnen we daar na dit weekend niet een einde aan maken? Wat wil Pro League-voorzitter Peter Croonen hiermee aanvangen", vraagt Degryse zich af.

Club Brugge en KRC Genk zagen hun wedstrijd daardoor ook uitgesteld worden. "Het ergste van alles is dat de clubs die wél professioneel zijn, en wél hun terreinen in orde krijgen - zoals Club Brugge, zoals Racing Genk... - de dupe zijn. Want door de schuld van anderen, wordt hún kalender straks nog wat voller", aldus Degryse.

Degryse spaart het Belgisch voetbal en de desbetreffende clubs dan ook niet. "Zeer triest allemaal, en eigenlijk moet je gewoon toegeven dat ons Belgische profvoetbal zaterdag en zondag ietwat amateurisme uitstraalde", besluit hij.