UPDATE: 'Denswil en Mitrovic testen positief op corona, hart vasthouden voor CDK'

UPDATE: 'Denswil en Mitrovic testen positief op corona, hart vasthouden voor CDK'

15-02-2021 15:41 Laatste update: 16:35
29

Club Brugge neemt het donderdag op tegen Dinamo Kiev. Momenteel staat er een vraagteken achter de naam van Charles De Ketelaere. Volgens Het Nieuwsblad vreest men bij Blauw-Zwart dat de Belofte van het Jaar corona heeft opgelopen.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of De Ketelaere effectief het virus heeft opgelopen. Maandagochtend werden alle spelers getest. De Ketelaere had symptomen en werd uit voorzorg naar huis gestuurd. Dinsdag moet er meer duidelijkheid komen om de gezondheidstoestand van De Ketelaere.

Vrees voor meer
De Ketelaere is volgens de krant niet de enige Club Brugge-speler met symptomen. Ook Stefano Denswil en Matej Mitrovic zijn op dit moment niet kerngezond. De twee verdedigers stapten niet mee in de bus naar Charleroi. Club Brugge deed dat uit voorzorg. Ook van Denswil en Mitrovic staat het nog niet vast of zij al dan niet corona hebben opgelopen. Dat moeten testen uitwijzen. Afgelopen donderdag testten alle spelers van Club Brugge nog negatief.

Dinamo Kiev in gevaar
Donderdag moet Club Brugge Dinamo Kiev partij geven. Positief geteste spelers moeten in quarantaine en mogen natuurlijk niet mee naar Oekraïne. Woensdag stapt Blauw-Zwart normaal op het vliegtuig voor haar heenwedstrijd in de 1/16e finales van de Europa League.

Update: Mitrovic en Denwil reizen niet mee af naar Oekraïne. Sporza laat weten dat beide verdedigers positief hebben getest op corona. Denswil en Mitrovic gaan nu in quarantaine. Dinsdag is pas de uitslag van De Ketelaere bekend.