OFFICIEEL: Dortmund heeft nieuwe trainer, Borussen shoppen bij reeksgenoot

OFFICIEEL: Dortmund heeft nieuwe trainer, Borussen shoppen bij reeksgenoot

15-02-2021 15:26

Marco Rose zal Borussia Mönchengladbach na dit seizoen gaan verlaten. De Duitse oefenmeester gaat aan de slag bij het Borussia Dortmund van Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier. 

Het clubkanaal van Gladbach heeft bekend gemaakt dat Rose na dit seizoen overstapt naar de concurrent uit Dortmund. De trainer wordt daar de opvolger van Edin Terzic bij Borussia Dortmund, dat op dit moment niet goed presteert. Terzic werd daar als interim-trainer aangesteld nadat BVB zich eerder dit seizoen al ontdeed van Lucien Favre.

Door het vertrek van Rose komt er een vacature vrij bij Gladbach en dat zou een optie kunnen zijn voor Ajax-trainer Erik ten Hag. De Nederlander werd eerder dit seizoen al eens gelinkt aan Die Fohlen en zweeg toen in alle toonaarden, omdat hij zich wilde richten op zijn werkzaamheden bij Ajax. Na dit seizoen zou er dus meer kunnen gebeuren. Ten Hag heeft nog een contract tot medio 2022 in Amsterdam.

Dit seizoen presteert Gladbach redelijk onder Rose. De ploeg staat zevende en heeft even veel punten als Dortmund, de nummer zes. Pikant genoeg zullen die twee ploegen dus gaan strijden om een Europees ticket en zou Rose er dus voor kunnen zorgen dat zijn toekomstige ploeg volgend seizoen niet in Europa actief is.