Lukaku (Antwerp) lucht zijn hart: Iedereen mag ons zomaar uitkafferen

Lukaku (Antwerp) lucht zijn hart: "Iedereen mag ons zomaar uitkafferen"

15-02-2021 12:00
21

Jordan Lukaku probeert bij Antwerp een EK-ticket te versieren. Lukaku staat bekend als een enfant terrible, maar in Sport/Voetbalmagazine maakt hij duidelijk dat het leven van een voetballer niet altijd een pretje is. 

"Je moet in het algemeen sterk staan op mentaal vlak om voetballer te worden", zo vertelt Lukaku. "Ik weet niet of veel mensen het zouden willen doen, mochten ze weten wat wij allemaal meemaken.'

Het geld maakt volgens Lukaku absoluut niet gelukkig. "Nee. Waarom zijn er veel rijke mensen die depressief zijn en zelfmoord plegen? Van geld ga je je niet lekker in je vel voelen. Vroeger hadden we niets en was het leven misschien iets moeilijker, maar mijn relaties met andere mensen waren tenminste authentiek. En geld brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee waar je zelf niet om gevraagd hebt. Familieleden verwachten dat je hen financieel onderhoudt."

De fans hebben daar volgens Lukaku een verkeerd beeld van. "Supporters zien enkel de glamour, maar wij moeten veel opofferen om dit leven te kunnen leiden. Worden gewone mensen uitgescholden na een slechte dag op het werk? Nee, maar wij moeten het gescheld er wel bijnemen. Wij verdienen zoveel meer dan een gemiddelde werknemer dat iedereen ons blijkbaar zomaar mag uitkafferen via anonieme accounts op sociale media."

"Mij stoort het vooral dat jonge voetballers zoals ik een voorbeeldfunctie moeten vervullen in een samenleving waar normaal gezien niemand opkijkt naar iemand van 25 jaar", besluit Lukaku. "En aan de andere kant beschouwen ze ons als domme mensen. Is dat niet vreemd?"