Lazio  legt het af tegen ontketende Lukaku: Inter neemt de Serie A-macht over

Lazio legt het af tegen ontketende Lukaku: Inter neemt de Serie A-macht over

14-02-2021 22:48

Internazionale heeft een geslaagde gooi naar de macht in de Serie A gedaan. De Nerazzurri zagen rivaal AC Milan zaterdag struikelen over promovendus Spezia en deden zondagavond zelf wat ze moesten doen: dankzij twee goals en één assist van grote man Romelu Lukaku werd er met 3-1 gewonnen van SS Lazio.

Doordat routinier Stefan Radu afhaakte in de warming-up, kreeg Wesley Hoedt op het laatste moment een basisplek bij Lazio. De ex-Antwerp-kracht greep na twintig minuten ongewild de hoofdrol: Hoedt zette in de zestien meter een risicovolle, maar ogenschijnlijk correcte tackle in op Lautaro Martínez. De bal ging echter tóch op de stip en Lukaku toonde geen clementie: 1-0.

Lazio bleef in de loop van de eerste helft prima meevoetballen, maar kreeg vlak voor rust ook de 2-0 om de oren: Lukaku stond na een vreemde klutssituatie opeens vrij voor Pepe Reina, bleek – na nadere bestudering van de beelden – geen buitenspel te staan en maakte zijn tweede van de avond. Na een uur spelen werd het plotseling opnieuw spannend. Gonzalo Escalante stond in de weg bij een vrije trap van teamgenoot Sergej Milinkovic-Savic en gaf de bal onbedoeld het beslissende tikje: 2-1.

Nog voordat de gasten uit Rome erop en erover konden, stond het echter alweer 3-1, na wederom een bevlieging van Lukaku. De Rode Duivels zette zijn motor aan, sprintte Marco Parolo eruit en zette Martínez vrij voor een leeg doel: 3-1 en einde wedstrijd.

De ploeg van Antonio Conte staat na 22 van de 38 speelrondes bovenaan, met één punt voorsprong op AC Milan. Beide Milanese koplopers treffen elkaar saillant genoeg in de volgende speelronde al: Inter zou de stadgenoot in de Derby della Madonnina dus op vier punten afstand kunnen zetten.