Anderlecht trekt goede lijn niet door en komt goed weg met punt in Brugge

14-02-2021 22:36 Laatste update: 23:57
79

RSC Anderlecht maakte de voorbije wedstrijden indruk, maar staat weer met de beide voetjes op de grond. De verplaatsing naar Cercle Brugge was er eentje om snel te vergeten. Zonder één noemenswaardige doelkans mochten de Brusselaars tevreden zijn met een 0-0-eindstand.

Kompany voerde één vervanging door ten opzichte van de wedstrijd eerder deze week tegen Union Saint-Gilloise in de Crocky Cup. De jonge Lissens verdween naar de bank en Miazga was zijn verwachte vervanger. Bij Cercle Brugge werd Deman beloond voor zijn sterke prestatie eerder deze week en hij mocht terug in de basis starten van Vanderhaeghe. Deman wist eerder deze week nog te scoren in het met 3-1 gewonnen bekerduel tegen KV Oostende.

Kansarme eerste helft
Over de eerste helft van Cercle Brugge – Anderlecht kunnen we heel kort zijn. Kansarm. Er was veel strijd op het terrein en beide ploegen stonden goed gepositioneerd. Dit zorgde ervoor dat er amper één kans te noteren viel. Deze kans was voor Cercle-speler Hoggas. Hij kon van dichtbij uithalen, maar besloot onder druk van de Anderlecht-verdedigers naast. Wat Anderlecht betreft zagen we een schuchtere afstandspoging van Ait El Hadj. Zijn schot ging ruim naast. De 0-0 ruststand was een correcte weergave van het spel.

Beste kansen voor Cercle
De tweede helft leverde niet meteen beterschap op. Ook de invalbeurt van Mukairu aan het begin van de tweede helft kon Anderlecht niet inspireren om kansen af te dwingen. De beste kansen in deze tweede helft waren voor Cercle Brugge. Zo dwong Vitinho Anderlecht-goalie Wellenreuther tot een goede redding. Hij kon van links naar binnen komen en de bal naar de verste hoek krullen, maar vond dus Wellenreuther op zijn weg.

1-0 wordt afgekeurd
In minuut 66 lijkt Cercle Brugge dan toch op voorsprong te klimmen na een doelpunt van Ugbo. Maar zijn treffer werd terecht afgekeurd door de VAR wegens buitenspel. Langs Anderlecht-zijde antwoordde de ingevallen Trebel met een vrije trap tegen de dwarsligger. Dichter dan dat zou Anderlecht niet meer bij een doelpunt komen. Ook Cercle kon na het afgekeurde doelpunt geen grote kansen meer afdwingen. Zo eindigde de wedstrijd dus op een troosteloos 0-0 gelijkspel. Voor Anderlecht is dit al het 12e gelijkspel van dit seizoen en laat zo de kans liggen om voorlopig derde te worden.