Historische mijlpaal: Lukaku tekent tegen Lazio 300e treffer uit carrière aan

Historische mijlpaal: Lukaku tekent tegen Lazio 300e treffer uit carrière aan

14-02-2021 21:48
5

Romelu Lukaku heeft zondagavond een geweldige grens overschreden. De doelpuntenmachine zette tegen Lazio SS de 1-0 op het scorebord, goed voor de 300e treffer uit zijn hele profcarrière. Inmiddels zit hij overigens aan 301 ...

Met een strafschopdoelpunt bezorgde Lukaku Inter niet alleen de virtuele leidersplaats in de Serie A, bovendien leverde hij er een bijzondere individuele prestatie mee af. Het was namelijk de 300e officiële goal die hij ooit maakte. De absolute meerderheid van die doelpunten maakte Lukaku natuurlijk in clubverband, maar daar zitten er ook 57 bij de Rode Duivels bij. Daarmee is het Anderlecht-product de beste Belgische schutter aller tijden.

In het slot van de eerste helft tegen Lazio tekende Lukaku vervolgens ook zijn 301e goal aan, waarmee hij zijn Inter dus op een dubbele voorsprong heeft gezet. Als de Nerazzurri die voorsprong vasthouden, duiken ze de nieuwe week in als nummer één in Italië. Als klap op de vuurpijl staat Lukaku dankzij zijn dubbele treffer nu mee aan kop in de topschuttersstand van de Serie A. Net als Juventus-ster Cristiano Ronaldo heeft hij er zestien achter zijn naam staan. Gaat Big Rom daar in de tweede helft tegen Lazio nog over?