'Jeugdclub van Hazards en Tubize maken binnenkort gezamenlijke fusie bekend'

'Jeugdclub van Hazards en Tubize maken binnenkort gezamenlijke fusie bekend'

14-02-2021 21:05
1

Er is een nieuwe fusie in de maak in het Belgische voetbal, weliswaar in de lagere reeksen. Stade Brainois en AFC Tubize zouden namelijk op het punt staan om met elkaar in zee te gaan. Dat nieuws zal de broertjes Hazard ongetwijfeld doen mijmeren over het verleden.

Volgens RTBF zou een fusie tussen Braine en Tubize binnen de acht tot tien dagen afgerond worden. Beide partijen zitten al even rond de tafel en die onderhandelingen gaan de goede kant uit. De komende dagen worden de puntjes op de i gezet, maar hoogstwaarschijnlijk ligt hun toekomst samen vast. Braine komt momenteel uit in de derde amateurklasse, Tubize zit één niveautje hoger.

Beide clubs hebben een speciaal plekje in de harten van de familie Hazard. Vader Thierry is nog steeds een belangrijk figuur bij Braine, waar zijn kinderen hun eerste voetbalpasjes hebben gezet. Nadien gingen Eden, Thorgan en Kilian overigens alledrie aan de bak bij Tubize. Daar kregen ze het eerste deel van hun formatie. De Waals-Brabanders kwamen ruim tien jaar geleden nog uit op het hoogste niveau, maar zijn inmiddels ver afgegleden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie