Lorient dankt mirakelman Moffi alweer: nieuwe stunt, topschutter in 2021

Lorient dankt mirakelman Moffi alweer: nieuwe stunt, topschutter in 2021

14-02-2021 20:02
1

Dé sensatie van de Ligue 1 in 2021? Terem Moffi! De oud-aanvaller van KV Kortrijk is helemaal ontbolsterd bij Lorient FC, waar hij vorige zomer naartoe trok. Zondag was hij weer van goudwaarde op bezoek bij AS Monaco: 2-2.

Moffi maakte namelijk de beide treffers voor Lorient, dat tot twee maal toe op voorsprong kwam in het prinsdom. Eén keer deed de Nigeriaan dat vanop de stip. Via Wissam Ben Yedder kwam Monaco echter twee keer terug. De ultieme gelijkmaker viel pas in de toegevoegde tijd. Het was niet het eerste stuntje van Lorient, want in januari vloerde het het sterrenensemble van Paris Saint-Germain al met 3-2.

Als Lorient één speler mag bedanken voor die recente glansprestaties, is het Moffi wel. De voormalige Kortrijkzaan, de duurste uitgaande transfer ooit van de club, zit inmiddels aan acht treffers in de Ligue 1. Daarvan maakte hij er liefst zeven sinds eind december! Ook in de Coupe de France trof Moffi in januari eens raak. Daarmee is de spits de bestscorende aanvaller van 2021 bij onze zuiderburen.

Die geweldige hoogconjunctuur legt Lorient geen windeieren. Begin januari stond de laagvlieger nog in de rode zone van het klassement, maar na een opzienbarende 11 op 15 is het op een voorlopige veilige plek geraakt. Als zeventiende telt Lorient nu 23 eenheden. FC Nantes, dat achttiende staat, volgt wel slechts op één punt. De achttiende speelt barragematchen in Frankrijk.