Eerste Premier League-goal voor Struijk, hattrick van Aubameyang

14-02-2021 19:42
1

Arsenal heeft in de strijd om een Europees ticket goede zaken gedaan door Leeds United te verslaan. De wedstrijd stond bol van hoogtepunten: Pierre-Emerick Aubamayeng was verantwoordelijk voor een hattrick en Pascal Struijk maakte z'n eerste Premier League-goal voor Leeds. Het werd 4-2.

Arsenal en Leeds, dat afgelopen zomer promoveerde naar de Premier League, zijn directe concurrenten voor elkaar. Leeds presteert boven verwachting en Arsenal ver daaronder. Al waren The Gunners met name in de eerste helft heer en meester. Aubameyang scoorde al na dertien minuten en vlak voor rust deed hij dat vanaf de strafschopstip opnieuw. Leeds leek lamgelegd toen Héctor Bellerín nog voor het rustsignaal 3-0 maakte.

Maar na rust bracht Leeds toch weer wat leven in de brouwerij. Struijk kopte uit een corner de 3-1 binnen en gaf zijn ploeg daarmee weer wat hoop. Het werden lastige twintig minuten voor Arsenal toen Hélder Costa ook nog 4-2 maakte. Maar verder dan dat kwam Leeds niet.

Arsenal bezet na 24 wedstrijden de tiende plaats en heeft nog maar een achterstand van twee punten op nummer acht Aston Villa, dat met de huidige stand Europa in zou gaan. Leeds heeft twee punten minder dan Arsenal en staat elfde in de Premier League.