Defour blikt terug op carrière en laat zich uit over het mogelijke einde

Defour blikt terug op carrière en laat zich uit over het mogelijke einde

14-02-2021 15:44
1

Steven Defour zit momenteel in de herfst van zijn carrière en verdedigt de kleuren van KV Mechelen. Bij Malinwa heeft hij een aflopend contract en wordt er zelfs al gespeculeerd over het einde van zijn carrière.

Defour heeft tijdens zijn hele carrière flink wat blessureproblemen gekend, waardoor het dus ook realistisch is dat hij binnenkort stopt met voetballen. "Echt waar, ik ben daar niet mee bezig. Er is nog tijd", zegt Defour bij De Zondag.

Al heeft hij er in het verleden wel al over nagedacht. "Ik heb er wel mijn idee over, wat kan gebeuren, maar dat zal op tijd en stond wel worden besproken. Ik amuseer me nog altijd evenveel, train en speel nog even gretig, dit is een schoon jaar voor mij", zegt Defour.

Ondanks die vele blessureproblemen vindt Defour zijn carrière ook geslaagd. "Hoh… 6,5 op 10…? 7 op 10? Zonder alle blessures was het meer geweest, maar uiteindelijk was mijn droom als kleine jongen ooit het eerste elftal van KV Mechelen te halen. Als je dan ziet wat ik uiteindelijk heb gepresteerd, mag ik daar best fier op zijn. Ik heb in elk geval van niets spijt", besluit Defour.