Avenatti breekt nog geen potten bij Antwerp: Gaat hij warmte krijgen?

Avenatti breekt nog geen potten bij Antwerp: "Gaat hij warmte krijgen?"

14-02-2021 18:15

Antwerp heeft Felipe Avenatti gehuurd van Standard, maar voorlopig kan de spits nog niet overtuigen. Imke Courtois geeft aan dat het mentale aspect een grote rol kan spelen bij de aanvaller, die zondagmiddag overigens niet mocht meedoen tegen zijn eigenaar Standard.

"Ik ken Avenatti niet persoonlijk, maar het moet komende wedstrijden gewoon beter", geeft Courtois aan bij De Zondag. "Antwerp staat tweede en wil een spits die weegt op een verdediging en scoort. Desnoods op een melancholische manier. Maar zal Avenatti bij Antwerp wel warmte krijgen? Antwerp staat tweede en wil gewoon een spits die weegt. Bas Dost is ook geen verfijnde voetballer."

Misschien kan een mental coach hem wel uit de nood helpen. "Ik vind mentale begeleiding wel een belangrijk facet van het topvoetbal. De druk ligt almaar hoger, niet alleen voorspitsen, voor alle spelers. Denk maar aan wat Alisson van Liverpool vorige week meemaakte. En voor refs, de Engelsman Mike Dean kreeg deze week zelfs doodsbedreigingen. Onderschat de impact niet van de sociale media die alles nog veel zichtbaarder maken."