Brentford stopt met 'The Knee': 'Willen daar onze tijd en energie in steken'

Brentford stopt met 'The Knee': 'Willen daar onze tijd en energie in steken'

Gepubliceerd: zondag 14 februari 2021 om 14:44zo 14-02-2021 om 14:44

Brentford FC stopt met het knielen voor elke wedstrijd. De Engelse club, die uitkomt in de Championship, is van mening dat het gebaar tegen discriminatie en racisme in de voetballerij geen impact meer heeft.

Na lang overleg heeft de club dan ook besloten om te stoppen met knielen voor aanvang van een wedstrijd, laat de nummer twee van de Championship weten in het statement op de website van de club. "Vanaf juni hebben we elke wedstrijd geknield, maar we geloven, net als veel andere spelers bij andere clubs, dat het gebaar geen effect meer heeft. Wij denken dat we beter op andere manieren de strijd tegen discriminatie en racisme kunnen voeren en willen daar onze tijd en energie in steken."

De 'weigering' van Brentford om te knielen voorafgaand aan een duel start zondag, wanneer The Bees het in eigen huis opnemen tegen Barnsley. "Saamhorigheid is één van onze kernwaarden en speelt een belangrijke rol in het behalen van onze doelen. Racisme is het tegenovergestelde van datgene waar wij voor staan als club. Als club en als spelers zullen we dit seizoen, maar ook de komende seizoenen onze toewijding tonen aan Togetherness. We zullen ook onze collega’s van andere clubs respecteren, die nog wel willen knielen voor de wedstrijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws