Barcelona hoeft niet op zijn best te zijn om tussendoortje met 5-1 te winnen

Barcelona hoeft niet op zijn best te zijn om tussendoortje met 5-1 te winnen

13-02-2021 22:52

FC Barcelona heeft zaterdag vertrouwen kunnen tanken voor de Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain van dinsdag. Primera División-laagvlieger Deportivo Alavés mocht lange tijd hopen op een resultaat in Camp Nou, maar Barça liep in de slotfase alsnog uit naar een ruime 5-1 overwinning.

Het thuisduel met de nummer zestien had alles weg van een tussendoortje, tussen de wedstrijden tegen Sevilla en PSG in: trainer Ronald Koeman hield Jordi Alba dan ook aan de kant, zette Frenkie de Jong centraal achterin neer en liet de achttienjarige Ilaix Moriba zijn basisdebuut maken.

Barcelona sprankelde zeker niet voor rust, maar mocht wel met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Francisco Trincão vond een gaatje in het overvolle doelgebied en opende de score. Lionel Messi maakte op slag van rust met een bekeken afstandspoging de 2-0, vlak nadat de VAR – wegens nipt buitenspel – al een doelpunt van hem had afgekeurd.

Koeman besloot halverwege om ook Sergio Busquets te sparen, maar Barcelona moest toch nog op zijn tellen passen. Debutant Moriba verspeelde de bal en Luis Rioja kon ongehinderd de 2-1 aantekenen. In het slotkwartier liep Barcelona alsnog uit: Trincão en Messi voegden beiden nog één treffer aan hun totaal toe, waarna het slotakkoord voor Júnior Firpo was.