AC Milan en Saelemaekers kennen offday: Serie A koppositie op het spel

AC Milan en Saelemaekers kennen offday: Serie A koppositie op het spel

13-02-2021 22:38
4

AC Milan heeft zijn koppositie in de Serie A op het spel gezet. De Rossoneri waren tot begin januari nog ongeslagen in competitieverband, maar zijn inmiddels niet zo onfeilbaar meer: zaterdag werd de derde nederlaag van het Serie A-seizoen geïncasseerd, tegen uitgerekend promovendus Spezia.

Alexis Saelemaekers begon aan de wedstrijd, maar had het met AC Milan moeilijk tegen Spezia. Kevin Agudelo kreeg tot twee keer toe de kans om de score te openen, maar doelman Gianluigi Donnarumma lag dwars.

Na een klein uur spelen kreeg de Serie A-debutant echter wél waar het recht op had. Spezia combineerde zich een weg door het hart van de Milan-defensie en Giulio Maggiore kon het laatste zetje geven: 1-0. Het antwoord van AC Milan liet op zich wachten en het feest van de thuisploeg was twintig minuten voor tijd zelfs compleet. Simone Bastoni kon na een indirecte vrije trap aanleggen en plaatste de bal fraai in de verre hoek: 2-0.

AC Milan beleefde een off-day en kon het tij niet meer keren. De ploeg van Stefano Pioli blijft op 49 punten staan. Nummer drie Juventus verloor eerder op de zaterdag bij Napoli, maar aartsrivaal Internazionale zou nog wel kunnen profiteren: als de Nerazzurri zondag van SS Lazio winnen, komt de eerste plek in de Serie A in blauw-zwarte handen.