De Bock herleeft bij Zulte Waregem en wil blijven: Hoop een regeling te treffen

De Bock herleeft bij Zulte Waregem en wil blijven: "Hoop een regeling te treffen"

13-02-2021 19:29 Laatste update: 19:34
1

Laurens De Bock herleeft bij Zulte Waregem na enkele moeilijke seizoenen. Hij is momenteel één van de sterkhouders van Essevee en hoopt dat volgend seizoen ook nog te zijn. De Bock wordt gehuurd van Leeds United, met een aankoopoptie.

"Er zijn hier en daar al wat contacten geweest, maar het is nog te vroeg om er al dieper op in te gaan", vertelde De Bock aan Het Nieuwsblad. "Iedereen kent ook de financiële situatie van de voetbalwereld. Voorlopig is het dus nog wat afwachten. Het zit wel al in mijn achterhoofd. De laatste seizoenen duurde het telkens lang vooraleer ik wist waar ik zou belanden, dus het zou fijn zijn om nu zo vroeg mogelijk te weten waar ik volgend jaar ga spelen. Het liefst zou ik hier willen blijven."

Een terugkeer naar Leeds sluit de linksachter uit. "Ik heb daar nog een contract van een jaar, maar ik hoop dat er een regeling kan worden getroffen. Op het moment dat ik dat contract ondertekende, was ik natuurlijk blij met de voorwaarden. Maar eens je terug in je ritme komt en deel uitmaakt van een team, gaat het sportieve echt wel primeren op het financiële plaatje. Ik ben nu meer bezig met mijn toekomst als voetballer dan met mijn bankrekening."

Spijt van zijn transfer naar Engeland heeft De Bock echter niet. "Ik heb niet snel spijt van iets. Natuurlijk was het leuk geweest als ik daar geslaagd was, maar het is nu anders uitgedraaid. Ik volg Leeds ook nog, zeker nu het weer in de Premier League speelt. Het is een deel van mijn carrière en van mijn leven geweest. Ik heb het toch maar mooi meegemaakt", besloot De Bock.