Van Damme over grootste ontgoocheling: In 2014 had het niet mogen misgaan

Van Damme over grootste ontgoocheling: "In 2014 had het niet mogen misgaan"

13-02-2021 18:08
5

Jelle Van Damme heeft zijn afscheid aangekondigd als profvoetballer. Tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws kwam hij even terug op de grootste ontgoocheling uit zijn carrière.

"Dat ik bij Standard geen titel heb kunnen pakken, ook al waren we er twee keer erg dichtbij", aldus Van Damme. "In 2011 hadden we het na die knotsgekke play-offs altijd gehaald als Carcela in Genk niet van het veld werd getrapt. Daar blijf ik bij. In 2014 had het niet mogen misgaan."

"Vanaf de eerste tot twee speeldagen voor het einde stonden we op kop en toen kwam Anderlecht nog over ons. Dat heb ik nooit eerder toegegeven, maar dat heeft wel wat op me gewogen, daar heb ik een tijdje mee rondgelopen."

Van Damme werd meermaals geselecteerd voor de Rode Duivels, maar een groot toernooi zat er niet in. "Ik was er dichtbij in 2014. Dat was het begin van deze superlichting en toen stond ik nog op de reservelijst, maar uiteindelijk haakte er niemand geblesseerd af. Ik was er graag bij geweest in Brazilië, ook al had ik waarschijnlijk niet gespeeld. Ik ben trots op mijn selecties, maar die ervaring had ik nog willen meenemen", besloot de ex-profvoetballer.