Gent-coach Vanhaezebrouck ziet stilaan verbetering: Dat was grote ontgoocheling

Gent-coach Vanhaezebrouck ziet stilaan verbetering: "Dat was grote ontgoocheling"

13-02-2021 17:32
3

KAA Gent heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België tegen Sporting Charleroi. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck had het nochtans niet onder de markt in de eerste helft, al ziet de Gentse coach stilaan wel verbetering.

Vanhaezebrouck zag na weken van vooruitgang een terugval. "Dat was een grote ontgoocheling. Dat vond ik niet kunnen voor een ploeg als AA Gent, dat hebben ze tijdens de rust ook wel gehoord", vertelde Vanhaezebrouck aan Het Laatste Nieuws. "Ik heb ze voor de eerste keer ook individueel op hun plichten gewezen. Uiteraard zijn er dingen die collectief fout lopen, maar dit was echt wel individueel. Op dit niveau kan het niet dat je individueel bijna allemaal afgetroefd wordt door je tegenstander.

"Je moet er met je gedachten bij zijn én mentaal sterk zijn als je op achterstand komt. Je moet meteen kunnen reageren. Na de rust hebben we gezien dat het wél kan. Ze hebben iemand nodig die hen wijst op wat bijgestuurd moet worden. Men zegt dat dat de taak van een coach is, maar eens de wedstrijd aan de gang is, is de impact van een coach beperkt. Zij moéten zelf kunnen ingrijpen als ze zien dat er dingen misgaan."

"Dat is een waarschuwing naar de toekomst toe: ik hoop dat ik dat niet meer terugzie. Ik heb de spelers zelf voor hun verantwoordelijkheid gesteld. Om het in indianentermen te houden: je hoeft geen opperhoofd te zijn om iets aan te geven en bij te sturen. Ieder lid van het elftal kan dat doen. Zeker als er bepaalde opdrachten niet worden uitgevoerd, waardoor je constant in de problemen komt, moét je zelf als speler durven ingrijpen en iemand op zijn plichten wijzen. Op dat vlak moeten we nog veel stappen zetten", besloot Vanhaezebrouck.