Top-50 beste youngsters: L'Equipe zet Verschaeren op zeven, vier andere Belgen

Top-50 beste youngsters: L'Equipe zet Verschaeren op zeven, vier andere Belgen

13-02-2021 11:02
30

De toekomst is aan de jeugd, en niet in het minst in de voetbalwereld. Het Franse L'Equipe pakt zaterdag uit met een eigenzinnige top-vijftig van de beste jongelingen geboren in 2001 of later. Yari Verschaeren (RSC Anderlecht) mag zich verheugen op een zevende plek. Ook vier andere landgenoten halen de eerste vijftig.

Ondanks zijn huidige blessure heeft Verschaeren nog steeds het vertrouwen van de redactie van L'Equipe, zo blijkt. De Franse autoriteit plaatst hem onder meer boven Mason Greenwood en Bukayo Saka, nochtans rising stars bij respectievelijk Manchester United en Arsenal FC. Op het hoogste schavotje prijkt Ansu Fati. Het wonderkind van FC Barcelona gaat Eduardo Camavinga en Ryan Gravenberch vooraf.

Dat de Belgische toekomst er rooskleurig uitziet, is een understatement. Naast Verschaeren rekent L'Equipe immers nog vier landgenoten tot de nieuwe sterren aan het firmament. Charles De Ketelaere, het goudhaantje van Club Brugge, staat 21e. Dat is één stek boven Jérémy Doku. De explosieve winger werd ook gevormd bij Anderlecht, maar heeft intussen al een miljoenentransfer naar Stade Rennes achter de rug.

Wat dieper in de rangschikking zijn er nog eervolle vermeldingen voor Aster Vranckx (40e) en Nicolas Raskin (44e). Die eerste maakt nu nog het mooie weer bij KV Mechelen, maar trekt komende zomer naar VFL Wolfsburg. Raskin is dan weer bezig aan zijn jaar van de doorbraak bij Standard Luik.