Noa Lang illustreert verschil tussen Club Brugge en Ajax: 'Hij was onhandelbaar'

Noa Lang illustreert verschil tussen Club Brugge en Ajax: 'Hij was onhandelbaar'

13-02-2021 10:15
82

Noa Lang voetbalt de pannen van het dak in de Pro League. Hoe kon Ajax zo een talent laten vertrekken? Nico Dijkshoorn, columnist, pende zijn mening erover neer in Het Nieuwsblad.

In Nederland kon men moeilijk omgaan met Lang. De aanvaller trok zich vaak niets aan van de rangorde in de kleedkamer en toonde nauwelijks respect voor ‘de sterren’ van Ajax. “Hij toonde geen respect. Hij kreeg, midden in een wedstrijd, ruzie met ­Tadic, die blijkbaar niet gewend is dat iemand rechtstreeks de waarheid in zijn gezicht durft te spuwen”, schrijft Dijkshoorn.

Sedert de transfer van Tadic veranderde de sfeer bij Ajax volledig. De grote spits, die naar Ajax ging. Zorgde voor veel bravoure in de kleedkamer. Er waren rangordes, men moest Tadic niet tegenspreken,… Lang deed dat alles wel. “Noa is een speler waar je voor naar het stadion gaat. Ik denk dat Dusan Tadic dat heeft gevoeld”, stelt Dijkshoorn.

Het knappe is nu natuurlijk, dat Lang, ‘met de pest in zijn lijf’, toont wat hij waard is in België. “Noa doet wonderen. Hij laat wekelijks zien wat voetbal zo mooi maakt. Van alles in je lijf voelen borrelen en kolken en dat dan met je voeten kunnen uiten”, besluit de Nederlandse columnist nog.