Koeman niet blij met woorden Pique in hard interview: Oppassen wat je zegt

Koeman niet blij met woorden Pique in hard interview: "Oppassen wat je zegt"

13-02-2021 08:25

Ronald Koeman heeft Gerard Pique (FC Barcelona) op de vingers getikt na een kritisch interview over de Spaanse arbitrage. Dat ligt gevoelig in Spanje en de bond wil daarom nog wel eens overgaan tot een flinke schorsing. 

Pique zette begin deze maand zijn vraagtekens bij het optreden van de arbitrage. "Wat er nu gebeurt is het meest groteske dat ik ooit heb meegemaakt. Als we Barcelona met Madrid gaan vergelijken, is er een groot verschil."

En dat valt niet helemaal goed bij de Spaanse bond. "Het is niet mijn probleem. Nou, het wordt wel mijn probleem als ze hem schorsen", reageerde Koeman vrijdag. "Het is zijn verantwoordelijkheid, hij is ervaren genoeg om de dingen te zeggen die hij wil."

Koeman zat ooit in hetzelfde schuitje. De bond opende een onderzoek naar hem omdat hij zich eveneens een keer fel uitte tegen de arbitrage. Er loopt nu ook een onderzoek naar Pique. "Je moet goed oppassen wat je zegt. Je hebt het zo verpest en een probleem veroorzaakt. Als je kritiek wil uiten, doe dat met een respect en niet met woorden waarmee ze je iets kunnen maken."