Touba (ex-Club Brugge) kroont zich in carnavalsshirt tot matchwinnaar

12-02-2021 21:13 Laatste update: 21:16

RKC Waalwijk is de tweeëntwintigste speelronde van de Eredivisie begonnen met een ontzettend belangrijke overwinning. De Waalwijkers versloegen FC Emmen door een late goal van ex-Club Brugge-speler Ahmed Touba met 1-0.

Het in carnavalstenue getooide RKC speelde de eerste helft met veel meer gif dan hekkensluiter Emmen. De aanvalshoede van de formatie uit Drenthe kwam er amper aan te pas en keek voornamelijk toe hoe RKC probeerde om een doorgang te forceren richting het doel van Michael Verrips (ex-KV Mechelen).

Dat lukte voor rust een paar keer best aardig. Zo kon Verrips een rollertje van Ola John maar net uit de hoek wegtikken en mocht hij van geluk spreken dat de rebound niet binnengelopen werd door de aanstormende RKC'er. Niet veel later toucheerde Thijs Oosting een schot van Richard van der Venne, maar lag de doelman wederom in de weg.

Mede door de ingrepen van de nieuwe goalie van Emmen vond RKC het net dus niet en na de pauze kregen de gasten iets meer grip op de wedstrijd. Zonder enorme kansen bij elkaar te voetballen, acteerden ze op een acceptabel niveau en was het de vraag of de kleine mogelijkheden voor beide partijen nog uit zouden groeien tot een doelpunt. Michael de Leeuw had daarvoor kunnen zorgen, maar hij schoot in kansrijke positie over.

De slotfase in het koude Waalwijk leverde niet veel spektakel op, maar uiteindelijk wel het winnende doelpunt. Vlak voor tijd schoot Ahmed Touba een afvallende bal vanaf 25 meter in de benedenhoek en daarmee bezorgde hij RKC de ontzettend belangrijke drie punten. De Waalwijkers nemen daardoor afstand van de zestiende plek van Willem II en beschermen hun 'veilige' positie nu met een voorsprong van zes punten. De Tilburgers hebben wel nog twee wedstrijden tegoed.

De zorgen voor Emmen nemen alsmaar toe. De formatie uit Drenthe blijft hekkensluiter en het gat naar nummer vijftien RKC wordt nu liefst dertien punten.