'Van Damme was een klootzak om tegen te spelen, een competitiebeest, respect'

'Van Damme was een klootzak om tegen te spelen, een competitiebeest, respect'

12-02-2021 20:01
10

Jelle Van Damme heeft besloten om afscheid te nemen van het profvoetbal. Voor de 37-jarige verdediger was het welletjes en op Instagram kondigde hij zijn pensioen aan. Dat lokte ook heel wat reacties uit.

Van Damme was bij flink wat van zijn ex-clubs een graag geziene gast en op social media hadden zijn dan ook een mooie boodschap voor de verdediger. 'Geniet van je pensioen kapitein. Nog veel geluk in de toekomst', schreef Standard.

Ook Lokeren, de laatste club van de verdediger, kwam met een reactie na het pensioen van Van Damme. 'Zijn eerste voetbalstapjes zette hij op Daknam en ook zijn laatste. Helaas kreeg ook Jelle geen gepast afscheid voor zijn prachtige carrière. Toch wensen wij hem in de toekomst het allerbeste toe', gaf de club mee.

Van Damme kondigde zijn pensioen aan op Instagram en daarop werd ook lustig gereageerd door enkele (voormalige) profvoetballers. 'Je was een echte klootzak om tegen te spelen. Een echt competitiebeest. Respect! Proficiat met je carrière. We zien mekaar snel, vriend', reageerde ex-Anderlechtspeler Sacha Kljestan.

Voormalig Rode Duivel Radja Nainggolan had ook enkel maar lof voor Van Damme. 'Succes met alles wat er op je afkomt. En gefeliciteerd met je carrière, makker', klonk het. Ex-ploegmaat Laurent Ciman hield het kort. 'Gefeliciteerd, soldaat', schreef hij.

De Ierse legende Robbie Keane speelde bij LA Galaxy nog samen met Van Damme. 'Gefeliciteerd met je prachtige carrière. Het was een plezier om met jou in de ploeg te staan', gaf hij aan. Terwijl Club Brugge-doelman Simon Mignolet nog samen met Van Damme Rode Duivel was. 'Proficiat met je carrière en succes in de toekomst', schreef de doelman.

Verder reageerden onder andere Ritchie De Laet, Anthony Knockaert, Zinho Vanheusden en Maxime Lestienne ook nog op het pensioen van Van Damme.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jelle Van Damme (@jelle_van_damme)