Van Damme wees buitenland af, maar sprak ook met Kortrijk, Antwerp en Standard

Van Damme wees buitenland af, maar sprak ook met Kortrijk, Antwerp en Standard

12-02-2021 19:00

Voor Jelle Van Damme zit het profvoetbal erop. De 37-jarige verdediger speelde bijna een jaar geleden zijn laatste wedstrijd voor Lokeren en zit sindsdien zonder club. Hij heeft dan ook besloten om te stoppen met voetballen.

Van Damme sprak al enkele maanden over het mogelijke einde van zijn profcarrière, maar twijfelde er toch aan om helemaal te stoppen. Uiteindelijk nam hij die beslissing toch. "Het begon eigenlijk al in december te dagen", zegt Van Damme in Het Laatste Nieuws.

"Maar mijn manager (Nico Vaesen red.) en mijn personal coach Ahmed spraken nog wat op me in. Nico overtuigde me om de wintertransferperiode nog af te wachten, maar eigenlijk voelde ik het al aankomen. Ik ben me er dan al stilaan bij beginnen neerleggen", geeft Van Damme aan.

Buitenlandse voorstellen
Er waren voorstellen uit onder andere Roemenië, Turkije en zelfs Singapore, maar dat zag Van Damme niet zitten. "Na mijn terugkeer uit LA had ik mijn kinderen beloofd dat ik niet meer ver weg zou gaan. Dat was mijn prioriteit."

"Ik wist dat de mogelijkheden dan schaars waren en precies daarom ben ik ook nooit echt zenuwachtig of ongeduldig geworden. Om het geld was het mij niet meer te doen. Met een basiscontract of iets prestatiegericht was ik al lang tevreden. Het was puur om de goesting te doen. Ik had nog wel één of twee seizoenen in de tank", geeft hij aan.

Ook uit Eerste Klasse A was er interesse, van onder andere KV Kortrijk, Royal Antwerp FC en Standard. "Uiteindelijk hebben er ook vijf of zes clubs uit 1A nog wel gepolst. Kortrijk heb ik nog overwogen omdat dat wel een aangename club is, maar dan had ik nog ginder moeten gaan wonen omdat dat net iets te ver is om elke dag heen en weer te rijden. Ik wou bij de kinderen blijven", zegt Van Damme.