Anderlecht heeft er extra doelpuntenmaker bij: Ik was het al vergeten

Anderlecht heeft er extra doelpuntenmaker bij: "Ik was het al vergeten"

12-02-2021 18:43
8

Anderlecht kende donderdag maar weinig problemen met Union en won met overtuigende 0-5 cijfers van de Brusselse buren. Daarin kon ook Abdoulay Diaby nog eens scoren, tot groot jolijt van de spits.

De Malinees mocht een half uur meespelen met Anderlecht en wist daarin meteen twee keer te scoren. Hij opende zijn rekening vanop de stip en verdubbelde zijn aantal nog voor het einde van de partij. Daarmee wist hij voor het eerst sinds juli 2020 nog eens te scoren.

"Invallen, scoren en speelminuten krijgen, dat doet deugd", reageerde Diaby bij La Dernière Heure. "Ik was al vergeten hoe het voelt om te scoren, dit was dan ook een mooie avond. Ik ben geduldig en ik blijf werken. Ik weet dat ik nog geen 100 procent ben, maar wanneer ik meer matchritme heb, zal dat beter zijn voor mij en voor de ploeg."

Diaby zag echter Lukas Nmecha ook scoren, die voor het eerst sinds december de netten nog eens wist te doen trillen. De kans dat Diaby dus ook een basisplek krijgt tegen Cercle Brugge lijkt eerder klein.