OFFICIEEL: Van Damme stopt definitief met voetballen

OFFICIEEL: Van Damme stopt definitief met voetballen

12-02-2021 17:45
10

Jelle Van Damme heeft de knoop doorgehakt. De 37-jarige verdediger zat al een tijdje zonder club en staakt nu zijn zoektocht definitief. Van Damme nam op Instagram afscheid van zijn carrière als prof.

‘It’s a wrap’, met die woorden begint Van Damme zijn afscheidsbericht. Van Damme had naar eigen zeggen buitenlandse aanbiedingen maar wou zijn kinderen een exotisch avontuur besparen, dichter bij huis kwam er niets meer uit de bus. ‘Het was geen makkelijke beslissing maar mijn kinderen komen altijd voorop. Ik stop er definitief mee en dat is oké, er is meer in het leven dan dit prachtige spelletje’, schrijft Van Damme.

De verdediger nam ook nog de tijd om zijn voormalige clubs te bedanken. Van Damme speelde in zijn carrière voor clubs als Standard, Anderlecht, Ajax, Antwerp, Werder Bremen, Wolverhampton, LA Galaxy, Southampton, Lokeren en Beerschot. Met die ploegen wist hij ook meerdere trofeeën te pakken. Zo staan er onder meer twee Belgische landstitels, drie Belgische bekers, twee Eredivisie-titels en twee supercups op zijn palmares.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jelle Van Damme (@jelle_van_damme)