Gooit UEFA roet in het eten van Europese ambities OHL? ‘Oplossing wordt gezocht’

Gooit UEFA roet in het eten van Europese ambities OHL? ‘Oplossing wordt gezocht’

12-02-2021 16:15
7

OH Leuven doet het verrassend goed in 1A, de promovendus is nog in de running voor play-off 1 én Europees voetbal. Dat laatste zou echter wel eens een probleem kunnen vormen.

Momenteel staan de Leuvenaren op een negende plek in het klassement. OHL telt echter slechts vier punten achterstand op nummer vier Anderlecht, ook de top-acht is nog een realistische doelstelling. De kans dat OHL Europees voetbal haalt is dus niet uitgesloten.

Er zit echter een kink in de kabel van het hypothetische Europese avontuur van Leuven. Zo zal Leicester City zo goed als zeker Europees voetbal halen dit seizoen, The Foxes hebben echter de zelfde eigenaar als OHL. Volgens de wetgeving van de UEFA is het niet toegestaan dat twee clubs met dezelfde eigenaar Europees spelen. Dat Leicester City de voorkeur geniet op OH Leuven is uiteraard logisch, OHL zou in dat geval dus naast Europees voetbal grijpen.

Of het effectief zo ver komt valt echter af te wachten. In Leuven zijn ze zich bewust van de situatie. Volgens Het Nieuwsblad zou er dan ook duchtig naar een oplossing worden gezocht voor het geval dat beide clubs toch eens op het zelfde moment Europees voetbal halen.