Pro League kondigt uitgestelde wedstrijd aan: 'Er is geen veldverwarming'

Pro League kondigt uitgestelde wedstrijd aan: 'Er is geen veldverwarming'

12-02-2021 14:00
12

Ondanks de winterse weersomstandigheden konden alle bekerwedstrijden deze week doorgaan. In Eerste Klasse B werden er vorig weekend twee duels uitgesteld en ook zondag is het alweer prijs. Zo wordt RWDM-RFC Seraing verplaatst naar een latere datum.

De Pro League kondigde zelf het uitstel aan. 'Naar aanleiding van een inspectie van het terrein en rekening houdende met de voorziene weersvoorspelling voor zondag en het feit dat RWDM niet beschikt over een systeem van veldverwarming werd, na overleg met de rechtenhouder, beslist om de wedstrijd RWDM - FC Seraing van zondag 14 februari 2021 uit te stellen. Een nieuwe datum zal worden bepaald op 15 februari 2021', klinkt het.

Dit nieuwe uitstel komt er al vrij snel aangezien het kwik komende zondag wellicht opnieuw boven nul gaat, waardoor er van een sneeuwveld in principe geen sprake meer zal zijn. De druk op de kalender is in 1B duidelijk minder groot dan in de Jupiler Pro League, want in de hoogste klasse gingen alle wedstrijden tot dusver door.