Mbokani (Antwerp) mag klagen, ook Sambi Lokonga (Anderlecht) flink aangepakt

Mbokani (Antwerp) mag klagen, ook Sambi Lokonga (Anderlecht) flink aangepakt

12-02-2021 12:00 Laatste update: 23:15
57

Philippe Clement trok eerder deze week aan de alarmbel na Club Brugge - Antwerp. Zijn sterspeler Noa Lang zou geviseerd worden door de tegenstander en te weinig beschermd door de refs. Dieumerci Mbokani is echter de absolute koploper op dat vlak. 

Volgens gegevens van Football Critic is Mbokani de speler die gemiddeld de meeste fouten tegen krijgt. Per negentig minuten wordt er gemiddeld 4,1 keer een overtreding op hem begaan. Ook Albert Sambi Lokonga van Anderlecht is nooit veilig met 3,8 fouten per match. Roman Bezus van KAA Gent staat derde met 3,6 ondergane fouten.

Lang werd tegen Antwerp verschillende keren stevig tegen de grond gewerkt, maar over het algemeen wordt hij niet zo vaak foutief afgestopt: slechts 1,5 keer per wedstrijd. Als we enkel spelers met minstens 500 speelminuten meetellen, dan staat hij op een 41ste plaats in de Jupiler Pro League. Charles De Ketelaere is wel de enige speler van Club die vaker een overtreding moet ondergaan. Hij zit op een gemiddelde van twee fouten per wedstrijd.

Hierbij de top tien, waarin opvalt dat naast Anderlecht ook STVV is vertegenwoordigd met twee spelers.
1. Dieumerci Mbokani (4,1)
2. Albert Sambi Lokonga (3,8)
3. Roman Bezus (3,6)
4. Yuma Suzuki (3,5)
5. Selim Amallah (3,4)
6. Mousa Ta'mari (3,4)
7. Aboubakary Koita (3,3)
8. Paul Mukairu (3,3)
9. Théo Bongonda (3,2)
10. Facundo Colidio (3,1)