Beslissen straks coronahonden of je stadion in mag? Pro League volgt project op

Beslissen straks coronahonden of je stadion in mag? Pro League volgt project op

12-02-2021 10:15
19

Momenteel voetballen we in de Jupiler Pro League nog met lege stadions. Daar hoopt de Pro League verandering in te brengen. Mogelijk zijn special opgeleide honden een oplossing. Helaas is dat nog niet voor dit seizoen. 

In de NBA vinden er matchen plaats met beperkt publiek. Onder meer Miami Heat doet daarvoor een beroep op honden. De speciale opgeleide Mechelse herders ruiken of bezoekers het coronavirus hebben. Negeert een hond een bezoeker, dan mag deze het stadion in. Anders blijft de fan in kwestie buiten.

Is het inzetten van honden een optie voor Belgische voetbalstadion? "Wij bekijken alle soorten tests die een beperkt aantal fans in veilige omstandigheden op de tribunes kunnen krijgen. Dus ook deze techniek is een optie. De NBA is toch een hyperprofessionele omgeving en we gaan zeker de resultaten opvolgen", stelt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League in Het Nieuwsblad.

De honden in de Jupiler Pro League zijn evenwel nog niet voor dit seizoen. De Pro League kijkt immers eerst naar de resultaten in de VS. Verder is het ook nog samen met de overheid nagaan of het een reële optie is en wat alles kost en hoe lang een opleiding duurt.