Lepoint denkt aan Rode Duivel: Zo'n carrière had ik ook kunnen hebben

Lepoint denkt aan Rode Duivel: "Zo'n carrière had ik ook kunnen hebben"

12-02-2021 11:00 Laatste update: 11:10
3

Christophe Lepoint (37) zit in de nadagen van zijn carrière bij Moeskroen. Op RTBF blikt hij nu al terug op zijn carrière, die volgens hem een pak mooier had kunnen zijn.

In 2011 speelde hij bij KAA Gent toen hij na een nachtje stappen in een zwaar verkeersongeluk terechtkwam. Dat heeft een blijvende invloed gehad. "Ik ben in mijn carrière zes keer geopereerd geweest, waarvan vijf keer na dat ongeval. Ik heb toen mijn knie gebroken op verschillende plaatsen. De dokter van KAA Gent noemde mij 'het mirakel'. Zonder hem was ik nooit meer profvoetballer geworden."

Lepoint was toen net aan een sterk seizoen bezig, waarin hij zelfs twee interlands mocht spelen. "Fellaini was geblesseerd, en mijn profiel sprak Georges Leekens aan. We hebben vandaag nog altijd contact. In dezelfde periode wilde Michel Preud'homme mij naar FC Twente halen. Zonder dat ongeval was mijn carrière misschien helemaal doorgebroken. Ik wil me niet vergelijken met Fellaini, maar zo'n carrière had ik misschien kunnen hebben", mijmert Lepoint.

Lepoint stond lang bekend als een enfant terrible, maar dat is afgelopen. "Na het ongeluk heb ik nooit meer een discotheek gezien. Mijn vrouw heeft me laten verstaan dat het mijn laatste kans was. Zoals iedereen heb ik fouten gemaakt, maar ik heb altijd de juiste keuzes gemaakt en me niet laten doen door makelaars. Ik had in Saudi-Arabië kunnen tekenen, maar mijn familie gaat voor. Ik wil niet meer de grote Jan uithangen", besluit hij. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie