Niet geslaagd bij Standard, nu bij Antwerp: Slechtste periode uit mijn carrière

Niet geslaagd bij Standard, nu bij Antwerp: "Slechtste periode uit mijn carrière"

12-02-2021 07:45
2

Felipe Avenatti verliet Standard deze winter voor Royal Antwerp FC, dat hem huurt van de Rouches. Bij Standard moest de aanvaller voor doelpunten zorgen, maar kon hij niet overtuigen. De Uruguayaan had het dan ook mentaal bijzonder moeilijk bij Standard.

"Ik was prima in de voorbereiding, maar scoorde in het begin van het seizoen slechts één keer. Dus kregen andere spitsen het vertrouwen, logisch. Maar op het moment dat de punten niét meer volgden en ook het spelpeil daalde, kreeg ik tóch geen kans. Mentaal heel lastig om mee om te gaan. M'n zelfvertrouwen smolt als sneeuw voor de zon. Standard was echt de slechtste periode uit mijn carrière", geeft Avenatti aan in Het Laatste Nieuws.

Uiteindelijk volgde dan ook een 'gedwongen' vertrek bij Standard, waar hij in de B-kern werd gezet. "Ik kreeg een e-mail van het bestuur. Dat ik bij de U21 op zoek moest naar mijn beste niveau", vertelt Avenatti. Terwijl het niet aan mijn prestaties kon liggen, want ik had de maanden daarvoor nauwelijks kansen gekregen."

"Wat de reden dan wél was? Ik heb er het raden naar. Ik heb tot dat mailtje nooit uitleg gekregen. Een gebrek aan respect. Ik kreeg bij Standard geen eerlijke kans, ook al heb ik er effectief te weinig gebracht. Dat wil ik gerust toegeven. Mijn stats wáren niet goed", besluit Avenatti.