Liverpool weet na anderhalf jaar waar het aan toe is: 4,9 miljoen naar Fulham

Liverpool weet na anderhalf jaar waar het aan toe is: 4,9 miljoen naar Fulham

11-02-2021 23:34

De in 2019 afgesloten transfer van Harvey Elliott is na ruim anderhalf jaar eindelijk beklonken. Liverpool moet Fulham ongeveer 4,9 miljoen euro betalen voor de jongste Premier League-debutant aller tijden.

Elliott maakte in mei 2019 – één maand na zijn zestiende (!) verjaardag – zijn competitiedebuut voor Fulham, dat uiteindelijk naar het Championship zou degraderen. Liverpool nam de jongeling over, maar beide clubs konden het niet eens worden over de transfersom. Volgens The Athletic wilde Liverpool net iets meer dan één miljoen euro betalen, terwijl Fulham inzette op ruim elf miljoen euro.

Een arbitragecommissie heeft inmiddels uitkomst geboden. The Reds betalen in eerste instantie 1,7 miljoen euro voor Elliott en spreiden de overige drie miljoen uit over de komende jaren, bevestigt de club in een statement. 'Liverpool respecteert de uitkomst van deze zaak en dankt de arbitragecommissie voor zijn faire besluitvorming.'

Eliott speelt dit seizoen op huurbasis voor Championship-club Blackburn Rovers en staat op vier goals en acht assists. Zijn contract op Anfield loopt nog door tot 2023.