Twee dagen later kreeg ik een e-mail van de directie, dat ik naar de U21 moest

"Twee dagen later kreeg ik een e-mail van de directie, dat ik naar de U21 moest"

11-02-2021 20:39
1

Felipe Avenatti kwam deze wintermercato over van Standard de Liège naar Royal Antwerp FC. De aanvaller belandde op een zijspoor bij Standard en kreeg de kans om zich opnieuw te bewijzen bij Antwerp. Het Nieuwsblad sprak met de boomlange spits over de verwijzing naar de B-kern van Standard.

Woensdagavond kreeg Avenatti zijn kans van Frank Vercauteren want hij mocht starten in de Beker van België tegen Club Brugge. Een voltreffer werd dat niet want Avenatti kon niet overtuigen. Toch blijft de aanvaller strijdvaardig om het ongelijk van Standard te bewijzen.

Net na de aanstelling van Mbaye Leye bij Standard kreeg Avenatti te horen dat hij naar de B-kern werd verwezen. Avenatti stond perplex. "I didn’t like it. Omdat ik het niet verdiende. Leye was net aangesteld als coach, dus ik dacht: Yes, een nieuwe kans. Zeker omdat we een goeie band hadden toen hij nog T2 was onder Michel Preud’homme. Maar twee dagen later kreeg ik een e-mail van de directie. Daarin stond dat ik vanwege mijn slechte prestaties naar de U21 moest, om opnieuw mijn beste niveau te bereiken", liet de Uruguyaanse spits weten. 

Volgens Avenatti was er een andere reden waarom hij naar de B-kern werd gestuurd. "Het rare is dat de club me begin dit seizoen al wilde verhuren, toen ik nog in de ploeg stond. Ze hebben mij dat nooit gezegd, maar mijn manager ving toen al op dat ze met mij aan het leuren waren. Maar als ik vanwege de financiële problemen weg moest, hadden ze mij dat gewoon moeten zeggen. Dan had ik dat perfect begrepen. Maar ik heb nooit een uitleg gekregen. Op de club passeerde ik dagelijks directieleden, maar nooit sprak iemand me erover aan. Tot die mail. Dat vind ik een gebrek aan openheid en respect. Zo zou ik het zelf nooit aanpakken", vertelde Avenatti.