Avenatti: Standard was de slechtste periode uit mijn carrière

Avenatti: "Standard was de slechtste periode uit mijn carrière"

11-02-2021 19:10
5

Royal Antwerp FC werd woensdagavond uitgeschakeld in de Beker van België door Club Brugge met 3-1. Antwerp kwam naar Brugge met een stevige organisatie in de hoop iets te rapen maar tevregeefs. Felipe Avenatti kreeg nog eens zijn kans maar liet geen al te beste indruk na. 

Het Nieuwsblad ging op gesprek met Felipe Avenatti. Hij maakte in de winterstop de overstap van Standard - waar hij naar de B-kern werd gestuurd - voor het ambitieuze Antwerp. Met de blessure van Dieumerci Mbokani kreeg Avenatti zijn kans tegen Club Brugge. De aanvaller overtuigde niet en speelde een bleke wedstrijd. 

Avenatti zag ook zelf dat het niet goed was. "Het was niet makkelijk voor mij, want als ploeg stonden we vrij laag", legt de rijzige Uruguayaan uit. "Voor rust creëerden we op de counter nog de beste kansen, maar als Didier (Lamkel Zé, red.) of ik de bal kregen, was het vaak wachten op steun. Ik had zelf ook beter moeten doen, ik was ontgoocheld over mijn prestatie. Maar ik train nog maar een dikke week mee. Ik heb nog ritme nodig en moet nog beter leren begrijpen wat de coach wil. Hij vroeg me om druk te zetten op Rits, maar bij momenten voelde ik me een beetje verloren. Ik wist niet altijd goed waar ik moest lopen", liet de aanvaller weten aan Het Nieuwsblad

De Uruguyaanse aanvaller maakte de overstap van Standard naar Antwerp en is de club Antwerp dankbaar voor deze kans.  "In de laatste week van de mercato was ik wel bezorgd dat er niks meer zou komen, maar mijn manager zei: Kalm, we zijn ergens mee bezig. Dat werd dus een uitleenbeurt aan Antwerp. En daar kan ik alleen maar blij om zijn. Het is een mooie club. En anders had ik dit seizoen niet meer gespeeld", vertelde Avenatti.