Geen top-vier, maar degradatiestrijd voor Vukotic: Ik geloof dat we ons redden

Geen top-vier, maar degradatiestrijd voor Vukotic: "Ik geloof dat we ons redden"

Gepubliceerd: donderdag 11 februari 2021 om 16:36do 11-02-2021 om 16:36

Aleksandar Vukotic zag op de slotdag van de wintermercato een aantrekkelijke transfer naar Royal Antwerp FC in het water vallen. Daardoor strijdt de Servische mandekker momenteel niet voor een plek in Play-Off 1, maar tegen de degradatie naar Eerste Klasse B. De knop is inmiddels helemaal omgedraaid en het geloof weer aangewakkerd.

Vukotic gaf eerder al toe dat hij wel even in zak en as zat toen de nakende deal alsnog werd opgeblazen. Antwerp en Waasland-Beveren vonden elkaar niet in de voorwaarden. Het bestuur gaf hem vervolgens eventjes tijd om het hoofd op orde te krijgen. "Ik heb ook met de coach gesproken en beiden gaven me veel steun. De match tegen KV Oostende kwam nog te vroeg, maar ik ben opnieuw klaar om alles te geven voor dit team", stelt Vukotic de fans gerust bij Het Laatste Nieuws.

De rijzige verdediger zou wel eens een belangrijke troefkaart kunnen worden in operatie-redding. "Ik geloof ook dat we ons kunnen redden", pompt Vukotic de Beveraars moed in. "We speelden de voorbije weken tegen topclubs, zoals Club Brugge. Maar nu komen er meer haalbare tegenstanders aan, waaronder zes thuismatchen. Tegen Eupen willen we de eerste stap zetten."

Momenteel staat Waasland-Beveren allerlaatste in het klassement, met 21 schamele punten. Cercle Brugge telt er eentje meer. Ook nummer zestien Royal Excel Moeskroen staat nog enigszins in de buurt; de Henegouwers boekten tot dusver 26 eenheden. Sint-Truiden, dat vijftiende staat, heeft al negen punten voorsprong op de rode lantaarn. Tot aan het einde van de reguliere competitie kijkt Waasland-Beveren geen enkel team uit de top-vier meer in de ogen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie zie jij als laatste eindigen?

Waasland-Beveren
38%
Cercle
31%
Moeskroen
26%
Sint-Truiden
1%
Een andere club
4%
(131 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws