Mata eert zijn ploegmaat bij Club Brugge: We hebben een speciale band

Mata eert zijn ploegmaat bij Club Brugge: "We hebben een speciale band"

11-02-2021 13:30
21

Clinton Mata is de laatste weken ongrijpbaar bij Club Brugge. De rechtsback was tegen Antwerp weer goed voor een assist. Knap, zeker omdat Mata onzeker was voor die partij. 

Mata blesseerde zich tegen Waasland-Beveren, maar raakte als bij wonder matchfit tegen Antwerp. "De medische staf heeft er alles aan gedaan om me fit te krijgen voor deze match", geeft Mata aan bij Het Laatste Nieuws. "Philippe Clement was me 's ochtends al komen zeggen dat ik mijn tweede naam in Jezus moet veranderen. (lacht) Stel je voor. Ach, ik ben vooral blij dat ik de ploeg kunnen helpen heb."

Bij de 1-0 gaf hij een heerlijke assist. "Mijn derde al in een paar weken", glundert Mata. "Niet slecht, hé, voor een verdediger. Het is altijd leuk als je aan een zege kan helpen. En zeker als Hans scoort - we hebben een speciale band. Weet je dat ik lang gedaan heb alsof ik naar Bas (Dost, red.) of Noa (Lang, red.) zou voorzetten? Terwijl ik er meteen Hans had uitgepikt."

Het zag er lang naar uit dat Mata de Man van de Match zou worden, maar in het laatste kwartier pikte Ruud Vormer die titel weg met een assist en een goal. "Ik gun het mijn kapitein", besluit de minzame verdediger.