Flinke dosis pech voor Huntelaar: volgende blessure bij Schalke een feit

Flinke dosis pech voor Huntelaar: volgende blessure bij Schalke een feit

11-02-2021 10:00

Het zit Klaas-Jan Huntelaar niet mee in de eerste weken na zijn rentree bij Schalke 04. Hij kwam met een kuitblessure binnen bij de Bundesliga-club, was zo goed als hersteld, maar is nu geblesseerd geraakt aan zijn andere kuit.

Dat meldt trainer Christian Gross. Huntelaar miste de eerste twee wedstrijden na zijn komst bij Schalke en viel tegen Werder Bremen tien minuten voor tijd in. De spits kreeg echter een terugslag en moest vervolgens de wedstrijden tegen Wolfsburg en RB Leipzig aan zich voorbij laten gaan. Het herstel gaat nóg langer duren, nu Huntelaar geblesseerd is geraakt aan zijn andere kuit. 

Het gaat niet om een ernstige blessure, zo geeft Gross aan. "Misschien komt het door een verkeerde belasting", geeft de trainer aan. "Dat kan in zo'n situatie voorkomen", wordt hij geciteerd door Kicker. "Hij is nog niet honderd procent belastbaar. Mentaal wél, daar bestaat geen twijfel over. Fysiek is alles nog niet zoals het moet zijn."

De Schalke-trainer hoopt volgende week weer een beroep te kunnen doen op Huntelaar, wanneer de Kohlenpott Derby tegen Borussia Dortmund op het programma staat.