Curieuze treffer Walker en sterke fase na rust bezorgen City simpele zege

10-02-2021 20:23 Laatste update: 20:30

Manchester City heeft op eenvoudige wijze de kwartfinale van de FA Cup bereikt. De ploeg van manager Pep Guardiola kwam messcherp uit de kleedkamer na rust en besliste het duel met Swansea City voortijdig.

Manchester City-manager Pep Guardiola gunde voor het bekerduel met Swansea slechts enkele basisspelers rust. Zo nam doelman Ederson op de bank plaats en mocht Zack Steffen onder de lat plaatsnemen. De man in vorm Ilkay Gündogan was wel van de partij en dat gold ook voor Kyle Walker. De rechtsback gaf na een halfuur een lage en zachte voorzet, maar gek genoeg zat niemand er meer aan: 0-1.

Manchester City had vervolgens aan een sterke start van de tweede helft genoeg om Swansea definitief over de knie te leggen. Raheem Sterling scoorde in de 47e minuut na een fraaie steekpass van Rodri. Drie minuten sloeg Gabriel Jesus op fraaie wijze toe: 0-3. Morgan Whittaker deed nog iets terug voor Swansea, maar The Citizens bereikten eenvoudig de kwartfinale van de FA Cup.