KAS Eupen maakt einde bekersprookje van Olympic Charleroi

10-02-2021 18:38 Laatste update: 18:57

Dé verrassing in de 16e finales van de Beker van België was de uitschakeling van Zulte Waregem op het veld van Olympic Charleroi. Olympic mocht het woensdagavond opnemen tegen KAS Eupen en hoopte die bekerstunt te herhalen. Dat bleek ijdele hoop te zijn, KAS Eupen won makkelijk de wedstrijd met 5-1.

Olympic Charleroi mocht voor de achtste finales naar de Kehrweg om er KAS Eupen partij te geven. De amateurclub heeft geen veldverwarming dus mocht het KAS Eupen niet thuis ontvangen waardoor de winstkansen nog kleiner werden.

Na welgeteld 8 minuten werden die kansen nog wat kleiner want op een besneeuwd veld maakte Koné de openingstreffer. Olympic Charleroi gaf zich echter niet gewonnen en de bezoekers kregen een penalty na iets te wild verdedigen van Bushiri. De bekerheld van vorige week, Delbergue, verzilverde die elfmeter. De bezoekers kregen weer hoop. KAS Eupen probeerde om met een voorsprong de rust in te gaan maar Olympic Charleroi hield goed stand.

Tijdens de rust werd man en macht ingezet om de sneeuw van het terrein te krijgen want het sneeuwde hevig in Eupen. De rust deed KAS Eupen duidelijk deugd want na zes minuten in de tweede helft kopte Baby raak. De bezoekers begonnen meer uit hun verdedigende stelling te komen en daar profiteerde Eupen van. Na een rommelige fase voor het doel van Olympic Charleroi wist de Belgische verdediger Gary Magnée de bal binnen te koppen. Daar stopte het niet bij, Koch scoorde de 4-1 op hoekschop.

De wedstrijd lag even stil omdat de sneeuw te hevig parten speelden. De bladblazers zorgden dat de lijnen terug zichtbaar waren en het spel voort kon. Op het einde kopte verdediger Bushiri de eindstand tegen de touwen.