Ex-vriendin (25) van Bayern-verdediger Boateng week na breuk dood aangetroffen

Ex-vriendin (25) van Bayern-verdediger Boateng week na breuk dood aangetroffen

10-02-2021 18:02
1

Tragisch nieuws uit Duitsland: de ex-vriendin van Jérôme Boateng is dood aangetroffen in haar woning in Berlijn. Boateng heeft het trainingskamp van Bayern verlaten en mist donderdag de finale van het WK voor clubs in Qatar.

De 25-jarige Kasia Lenhardt, bekend van haar deelname aan het televisieprogramma Germany’s Next Top Model, overleed dinsdagavond plotseling. De politie in Berlijn gaat uit van zelfmoord. Vorige week liep haar relatie met Boateng op de klippen, een breuk die breed werd uitgemeten in de Duitse pers. Lenhardt laat een zoon achter.

"We zijn allemaal enorm geschrokken van het nieuws", reageert Bayern-trainer Hansi Flick woensdag op een persconferentie. "Jérôme kwam naar me toe om te vragen of hij naar huis mocht. Zodra hij een negatieve testuitslag heeft, zal hij naar Duitsland vliegen."

Boateng had maandagavond nog een basisplaats bij Bayern München, dat in de halve finale van het WK te sterk was voor de Egyptisch topclub Al-Ahly (2-0). Donderdag (19.00 uur) neemt de Champions League-winnaar het in de eindstrijd in Qatar op tegen het Mexicaanse Tigres.

Boateng maakte vorige week een einde aan zijn relatie met Lenhardt. Het model was kort daarvoor met alcohol op achter het stuur gekropen en een veroorzaakte een ongeluk. Volgens de Bayern-verdediger was het voor zijn ex tijd 'om verantwoordelijkheid te nemen en te handelen in het belang van zijn familie'.