Standard bekert verder na een lange en spannende strafschoppenreeks

09-02-2021 22:37 Laatste update: 23:27
4

Luka Elsner zat voor het eerst op de bank bij KV Kortrijk. Standard Luik dacht KV Kortrijk uit de Beker van België te wippen dankzij een kopbaldoelpunt van Kostas Laifis maar in de laatste minuut van de toegevoegde tijd scoorde Selemani de 1-1. In de verlengingen werd er niet meer gescoord. Standard won de strafschoppenreeks dankzij een misser van Sansbury tegen de paal.

De veldverwarming in KV Kortrijk werkte maar niet op volle toeren want er lag nog steeds sneeuw op het veld. Dat zorgde weer voor talloze glijpartijen maar beide teams maakten er het beste van. Het was Standard die in de eerste helft het meeste initiatief nam en het meest dreigend was. Op een hoekschop van Mehdi Carcela kopt Kostas Laifis raak. KV Kortrijk ging met een kleine achterstand de rust in.

In de tweede helft kwam KV Kortrijk goed opzetten en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Selemani kwam het dichtst bij een doelpunt maar Henkinet pareerde mooi. Ook Ocansey probeerde het maar tevergeefs, Standard kwam nog het dichtst bij een doelpunt maar Gilles Dewaele keerde de 0-2 van de lijn. In de allerlaatste minuut was het dan toch raak voor KV Kortrijk, het was Selemani die de 1-1 in de 93e minuut in doel tikte.

Beide ploegen kregen genoeg kansen in de verlengingen maar scoren deden ze niet meer. Penalty's moesten beslissen wie naar de volgende ronde trok. Daarin trokken de bezoekers aan het langste einde, Sainsbury trapte zijn penalty tegen de paal. Standard mag zich opmaken voor de volgende ronde, voor Kortrijk eindigt het bekeravontuur in de achtste finales.