Clement blikt vooruit: Antwerp is veranderd van rollercoaster in sluipmoordenaar

Clement blikt vooruit: "Antwerp is veranderd van rollercoaster in sluipmoordenaar"

09-02-2021 20:39

Royal Antwerp FC klopte afgelopen zomer Club Brugge en won zo de Beker van België. Woensdagavond staat in de achtste finale van de Beker van België dezelfde wedstrijd op het programma. Beide ploegen verkeren in goede vorm maar met een andere speelstijl. Philippe Clement blijft op zijn hoede.

Club Brugge is bezig aan een goede reeks, het won zijn laatste 9 wedstrijden -8 in de competitie en 1 wedstrijd in de beker- en deed dat met overtuigend voetbal. In de competitie hebben ze 14 punten voorsprong op dichtste achtervolger, Royal Antwerp. Ook de dubbel is dit seizoen een doel van Club Brugge, maar dan moet het eerst afrekenen met Antwerp. Antwerp is sinds de komst van Vercauteren anders gaan voetballen. Het behaalde ook punten maar op een andere manier dan Club Brugge. 

Philippe Clement is dan ook op zijn hoede voor de troepen van Vercauteren. "Je komt van een ploeg die speelde als een rollercoaster: veel pressing, 1 tegen 1 verdedigen, veel doelpunten maken, maar ook veel doelpunten slikken... Naar een ploeg die meer een sluipmoordenaar is: een heel strikte organisatie en wachten op fouten van de tegenstander", zei Clement op de persconferentie voor de wedstrijd. 

Vooral de statistieken van Antwerp sprongen in het oog van Clement. "Antwerp maakt nu minder doelpunten, maar krijgt er ook veel minder tegen. En ze halen zo betere resultaten tot nu toe. Het is een heel ander Antwerp dan een paar maanden geleden", sloot Clement af.