Cercle Brugge zet KV Oostende opzij en plaatst zich voor kwartfinales van beker

09-02-2021 19:50
3

Cercle Brugge heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. De ploeg van Yves Vanderhaeghe won op eigen veld van KV Oostende met 3-1.

Oostende was baas in de aanvangsfase in het Jan Breydelstadion en kwam halfweg de eerste helft verdiend op voorsprong. Na balverlies van Cercle tikte Gueye op het gepaste moment door naar Bätzner en die faalde niet: 0-1. De reactie van de thuisploeg bleef niet lang uit. De bal geraakte niet weg uit de zestien van Oostende en belandde na wat geharrewar voor de rechter van Deman, die Hubert met een puntertje te grazen nam.

De gelijkmaker deed de wedstrijd helemaal kantelen. Vlak voor de rust kreeg Deman tot twee keer toe de kans om Cercle op voorsprong te zetten, maar de aanvaller botste twee keer op Hubert. Meteen na de onderbreking was er opnieuw een onderonsje tussen Hubert en Deman. De Cercle-spits dook weer op voor de goal, maar kon ook weer niet afwerken. Aan de overkant moest Bruzzese alert zijn bij een pogingen van Hjulsager en Sakala.

Er hing een doelpunt in de lucht en dat kwam er ook, maar wel pas na een flater van de nochtans sterk keepende Hubert. Hij greep naast een ongevaarlijke voorzet en was te laat om de kopbal van Denkey af te stoppen: 2-1 voor Cercle. De bezoekers uit Oostende moesten iets uit hun mouw schudden, maar ging iets te overhaast te werk in de slotfase en was eraan voor de moeite. Cercle Brugge maakte er via Ugbo nog 3-1 van en gaat naar de kwartfinales.