'KV Oostende-eigenaar wil Sneijder de pas afsnijden met concreet overnameplan'

'KV Oostende-eigenaar wil Sneijder de pas afsnijden met concreet overnameplan'

09-02-2021 18:52

FC Den Bosch staat aan de vooravond van een nieuwe overname, meldt het Brabants Dagblad. Het is alleen maar de vraag welke partij instapt. Wesley Sneijder heeft serieuze plannen met de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie, maar ook de Amerikaanse Pacific Media Group is geïnteresseerd.

Sneijder werd onlangs al gespot en werkt met compagnon Ebert Dollevoet aan een overnameplan. In de tussentijd heeft ook de PMG zich gemeld in de Brabantse hoofdstad. De Amerikaanse partij is sinds kort ook eigenaar van het Belgische KV Oostende, het Franse AS Nancy, het Zwitserse FC Thun en Championship-club Barnsley: FC Den Bosch zou dus de volgende club in de PMG-portefeuille moeten worden. Volgens het BD heeft het zelfs al een concreet plan ingediend.

FC Den Bosch ging in 2018 al in zee met de Georgiër Kakhi Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) besloot na langdurig onderzoek naar de herkomst van de geldstromen echter geen groen licht te geven voor de overname. Jordania claimt nog een miljoenenbedrag tegoed te hebben en heeft FC Den Bosch voor de rechter gesleept.