Nieuw talent staat op bij STVV: Ik mocht vertrekken bij KRC Genk

Nieuw talent staat op bij STVV: "Ik mocht vertrekken bij KRC Genk"

09-02-2021 12:15 Laatste update: 12:08

Peter Maes lanceert bij STVV een nieuwkomer. Jarne Steuckers (19) mag zich bewijzen op het middenveld. Mogelijk speelt hij woensdag mee tegen zijn ex-club KRC Genk

Tot zijn vijftiende zat Steuckers daar in de jeugdopleiding. "Ik probeer dat zo weinig mogelijk aan te halen, omdat ik weet dat onze supporters dat niet zo graag horen. (lachje) Maar nu kan het niet anders, zeker? Bij KRC Genk mocht ik vertrekken na vier jaar, men oordeelde dat ik niet ver genoeg stond in vergelijking met anderen", legt hij uit bij Het Belang Van Limburg.

Steuckers is echter niet uit op revanche. "Niet echt, want nadien kwam ik bij STVV goed terecht en boekte ik veel vooruitgang. Bij Genk speelde ik meer centraal op positie acht, bij mijn terugkeer naar STVV werd ik meer een nummer zeven, aanvallender en op de flank. Hier vond ik mijn draai met mijn linkse voet."

Steuckers kijkt alvast uit naar de bekerclash. "Natuurlijk hoop ik stiekem op een kans in Genk. Zeker zo'n duel als woensdag. Het blijft een speciale wedstrijd. Peter Maes heeft de cup al twee keer gewonnen, denk maar niet dat we de bekercompetitie dus zo maar even laten schieten, integendeel. We weten wel dat we een goeie tegenstander mogen verwachten. Genk zal scherper voor de dag komen na het verlies tegen Anderlecht. Wij moeten erin slagen ons eigen spel te spelen."